fredag 2 januari 2015

Skärvor av J

Författare: Magnus Ljunggren

Sara har egentligen inte umgåtts med Julia på flera år. Men de var bästisar ända fram till sexan och när hon ringer sent en kväll tänker Sara att de kanske kan bli vänner igen.

Sara är på väg ut för att träffa Erik, hennes bästa vän som hon i hemlighet önskar skulle vara något mer. Nu erbjuder hon Julia att följa med. De är ute någon timme tillsammans, sedan skjutsar Erik dem hem på sin flakmoppe. Han släpper av Sara först och åker sedan iväg i mörkret med Julia, för att lämna av henne också. ”Vi ses imorgon!” säger Julia till Sara innan de försvinner in i mörkret.

Nästa dag väntar Sara på Julia på skolan, men hon dyker inte upp. Julia är försvunnen. Hon kom aldrig hem den där kvällen när Erik släppt av henne utanför huset.

När Julia efter några dagar hittas död, mördad, börjar spekulationerna och anklagelserna hagla. Vem är den skyldiga? Mordet tvingar fram många obehagliga sanningar i ljuset och Saras tillvaro rasar när hon får veta saker om personer som hon älskar och som hon trodde att hon kunde lita på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar