fredag 2 januari 2015

Spårlöst försvunnen

Författare: Malin Stehn

Alli blir fullkomligt vansinnig när hon får veta att hon ska tvingas fira jul i Åre tillsammans med pappa och hans nya kärlek Rosita. Ännu värre blir det när det visar sig att pappa har bokat om från centrala Åre till en liten stuga mitt ute i ingenstans. Där finns tre TV-kanaler och ingen mottagning på mobilen.

Allis protester är till ingen nytta och några dagar före jul packas hon in i bilen tillsammans med pappa och Rosita och blir körd ut i en mycket snöig ödemark. En granne visar det sig dock finnas, en snygg kille i Allis ålder. Alltid något. Men i övrigt ser veckan ut att bli en riktig mardröm.

Veckan blir en mardröm, men inte riktigt som Alli föreställt sig. På julaftons morgon ger sig hennes pappa iväg med bilen in till Åre trots att det är ett väldigt snöoväder på gång och när timmarna går utan att han kommer tillbaka måste Alli och Rosita sakta inse att något är fel. Ännu räddare blir de när de pratar med varandra och inser att Allis pappa har ljugit för dem båda två om flera saker. Vad är det egentligen som pågår?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar